Reinigingstechniek
select

Textielreiniging

BEL

VOOR MEER

INFORMATIE

056 71 12 96

 

Nieuwkuis - Wasserij - Tapijten - Daim - Gordijnen

Donsdekens - Tuinkussens - Skikledij - ...

REINIGINGSTECHNIEKEN

BIJ HET REINIGEN VAN BOVENKLEDING

ZIJN ER EEN AANTAL TECHNIEKEN BESCHIKBAAR.

Nieuwkuis of droogkuis (Dry-Clean)

 

Nieuwkuis of droogkuis, In het Engels dry-clean is een chemisch reinigingsproces. Het wasproces gebeurt in een geheel gesloten systeem. Het textiel gaat droog de machine in en komt er droog uit (dry-clean). Dit betekent echter niet dat er geen vloeistof aan te pas komt. De regel geldt nog altijd, zonder vloeistof kan men niet spreken van een reiniging. In plaats van het water dat gebruikt wordt in een wasmachine, wordt hier gebruik gemaakt van een andere vloeistof. Tegenwoordig zijn er verschillende alternatieven. Deze vloeistoffen hebben de eigenschappen sterk ontvettend te zijn en te reinigen op lagere temperatuur dan bij water. Dergelijke reinigingsprocessen gebeuren via een continu distillatie.

Natreinigen (Wet-cleaning)

 

Natreinigen is eveneens een reinigingsproces bij de droogkuis. In het Engels: Wet-Cleaning. Het wasproces lijkt voor een deel op de thuis gebruikte wasmachine. Het verschil zit hem o.a. in de wasgang (die via computer aangepast kan worden aan het te reinigen textiel) en de speciaal voor deze systemen ontwikkelde reinigingsmiddelen. Samen met de vakkennis van de stomerij/textielreiniger kan met dit systeem op dit moment het meest milieuvriendelijk gereinigd worden. Echter, niet al het textiel kan via dit systeem worden gereinigd. Met spreekt van 30% in de droogkuis en 70% is het natwas systeem.

 

Doordat de reiniging van textiel bij lage temperaturen en met een zeer geringe mechanische belasting gebeurt, en dankzij de inzet van speciale reinigingsproducten, is natreiniging ook toepasbaar voor delicaat en kwetsbaar textiel, dat normaal niet in water gewassen wordt in verband met de krimpgevoeligheid.

Select Textielreiniging

Kerkstraat 50, 8520 Kuurne

Ond.Nr. BE0678 189 257

lid van Federatie van Belgische Textielverzorging

Info bij klachten

© Copyright 2019

Open van maandag tot vrijdag

8u30 -12u00 | 14u00 - 18u00

 

Op zaterdag

9u00 - 12u00