Veelgestelde vragen

VRAGEN ?

De 10 meest gestelde vragen over textielverzorging

 

 

Waarom spreekt men over droogkuis?

 

Het woord zegt het zelf, er wordt droog gekuist. Niet met water zoals gebruikelijk maar met oplosmiddelen. Dit betekent dat delicate stoffen die moeilijk water verdragen hierin veel beter gereinigd kunnen worden. Bovendien worden deze kledingstukken in de machine ook meteen gedroogd. Vandaar de naam 'droogkuis', terwijl het textiel uiteraard niet 'droog' gewassen wordt. Het woord 'droogkuis' zou daarom beter vervangen worden door 'Textielverzorging'.

 

Is textielverzorging duur?

 

Als je weet welke weg uw kledij aflegt bij een reiniging dan is onze gevraagde prijs zeker niet duur in vergelijking met onze collega's. Uw  kledingstuk legt een hele weg af gaande van markering tot sortering, vlekkencheck, vlekkenbehandeling, machinale reinigingsbehandeling, stomen, strijken, ticketcontrole en verpakking.

 

Kleding, skipakken, ... waterafstotend laten maken?

 

Bij de Select kan alle regenkleding, skipakken, ... doeltreffend waterafstotend gemaakt worden.

 

Wordt er aan huis geleverd?

 

Deze dienstverlening kan op vrijdag. Over het algemeen gaat dit dan over grotere stukken zoals tapijten, gordijnen, donsdekens, ...

 

Waar laat ik daim- en lederwaren reinigen?

 

Daarvoor kan je eveneens bij ons terecht. We laten dit reinigen bij gespecialiseerde firma's voor leer en daim. Let wel, het reinigen van dergelijke stukken is specialistenwerk en een stuk duurder dan gewone kledij.

 

Hoe lang duurt de droogkuis- en wasserijdienst?

 

Voor speciale gelegenheden is het textiel al na één dag gereinigd. Voor een kwalitatieve reiniging moet je enkele dagen rekenen. Bepaalde vlekken worden namelijk niet direct bij een eerste reinigingsbeurt verwijderd. Opnieuw ontvlekken en een eventuele nieuwe reiniging zijn soms noodzakelijk.

 

Kan ik met mijn was eveneens terecht bij jullie?

 

Jawel, naast alle nieuwkuis kan je ook met alle was, tapijten, gordijnen, donsdekens, tuinkussens, enz terecht.

 

Beschadigen textielreinigingsbedrijven mijn textiel?

 

Neen. De vakmensen uit de textielverzorging zorgen ervoor dat ze de juiste producten gebruiken bij de reiniging van het textiel. Een goede textielverzorging zorgt bovendien voor het langer mooi houden van de kledingstukken en verlengt de levensduur van uw textiel.

 

 

Mocht U nog vragen hebben neem gerust contact met ons op.

 

Bekijk hier de algemene leveringsvoorwaarden (PDF bestand).