Wassymbolen
select

Textielreiniging

BEL

VOOR MEER

INFORMATIE

 

Nieuwkuis - Wasserij - Tapijten - Daim - Gordijnen

Donsdekens - Tuinkussens - Skikledij - ...

ONDERHOUDSSYMBOLEN

Het kledingslabel heeft naast de vezel samenstelling meestal ook de instructies voor het onderhoud van het textiel. Jammer genoeg is dit onderhoudsetiket nog steeds niet wettelijk verplicht, zodat er soms ongelukjes gebeuren. 


Tommy Hilfiger werd enkele jaren geleden veroordeeld tot een boete van meerdere honderdduizenden dollars, omdat er in de labels van sommige kledingstukken niet vermeld stond dat ze konden verbleken bij bloodstelling aan hoge temperaturen. Het is inderdaad zo dat de kledingfabrikanten zelf de juiste reinigingsmethode moeten voorstellen voor alle gebruikte vezels, knopen, ritsen en kleurstoffen.


Hieronder vindt u een overzicht van de wassymbolen welke terug te vinden zijn op de onderhoudsetiketten.

  • Artikelen met 'P' of 'F' in de cirkel kunnen meestal niet worden ontvlekt met tetra of tri. De letters zijn vooral bestemd voor de chemisch reiniger. Zij geven het te gebruiken oplosmiddel aan.
  • Reiniging met 'F' betekend reinigen in KWL. De streep onder de cirkel of waskuip betekent: lichte belading, hoge vlotverhouding, weinig mechanische beweging, korte reinigings- spoel- en centrifugeertijden, ook belangrijk: geen water toevoeging.
  • De cirkel met de letter 'W' is een recent symbool wat betekend dat dit kledingstuk mag gereinigd worden in het natwas systeem. Natwassen is een techniek die zich situeert tussen nieuwkuis en het klassiek wassen van kledij. Uw bovenkleding wordt gereinigd in water maar met speciale zepen en bewegingstechnieken.


Meer info over de symbolen en de reglementering vind je bij ETITEX.

Select Textielreiniging

Kerkstraat 50, 8520 Kuurne

Ond.Nr. BE0678 189 257

lid van Federatie van Belgische Textielverzorging

Info bij klachten

© Copyright 2019

Open op ma, di, do en vr

van 8u30 -12u00 | 14u00 - 18u00

Op zaterdag open van 9u00 tot 12u00

Woensdag gesloten