bedrijfsverhaal

BEDRIJFSVERHAAL

SELECT, EEN HUIS OPGERICHT IN 1953

1953

Jozef Vanherreweghe start na een carrière in het vlas met een nieuwkuisbedrijf.

1990

We nemen de zaak over en verbouwden die tot een aangename werkplaats. Ook diverse machines worden vernieuwd.

1994

De droogkuismachine wordt vernieuwd door een milieuvriendelijk exemplaar met dieptekoeling en actief koolfilter.

2010

Het pand gelegen naast onze zaak wordt aangekocht en verbouwd. De werkplaats wordt dubbel zo groot en er wordt geinvesteerd in een aantal nieuwe machines.

2017

Aankoop van een nieuwe inovatieve en milieuvriendelijke droogkuismachine.

Wij hebben deze zaak overgenomen in 1990. Een huis dat werd opgericht door Jozef Vanherreweghe in 1953 onder de naam ‘Select’ (zie foto hierboven) . Tot op heden wordt die naam nog altijd gebruikt. De investeringen, om de infrastructuur te verbeteren, bleven dan ook niet lang uit. Het gebouw bestaande uit verschillende bijgebouwen werd praktisch volledig gesloopt. Enkel de deelmuren (huis is gevestigd in een rijwoning) en de voorgevel bleven overeind. De afbraak begon in juli 1990 en tegen begin oktober was de werkplaats weer gebruiksklaar. De woning op het eerste verdiep werd pas later afgewerkt.

 

Vier jaar later (1994) werd de oude Spencer droogkuismachine vervangen door een Union met dieptekoeling en actief kool filter. Later werden nog afwerkingsmachines bijgekocht en vernieuwd. 

 

In 2010 werd het pand gelegen naast onze zaak aangekocht en verbouwd. De werkplaats werd daarbij dubbel zo groot en er werd geïnvesteerd in een aantal nieuwe machines.

 

In 2017 investeerden we in een innovatieve en milieu vriendelijke droogkuismachine met daarbij de nodige toestellen voor Wet-Cleaning..

Momenteel beschikken we over een uitgebreid machinepark en worden in het bedrijf de modernste technieken gebruikt op gebied van textielreiniging. De nieuwste technieken worden op de voet gevolgd om indien nodig tot vernieuwing over te gaan.

 

Het reinigen van textiel werd ons met de paplepel meegegeven. Mijn grootvader Alfons Hermans nam in 1957 de zaak Lux Shop in Moeskroen over van Mr. Destoop die er mee startte in 1955. In 1962 werd dit overgenomen door zoon Roland Hermans. In 1989 werd de zaak alweer doorgegeven van vader op zoon. De zus van Roland, Denise Hermans en haar man Joachim Maes (ouders van Rudi), starten in 1970 in Menen de zaak Ruvi Shop. De naam Ruvi Shop werd gekozen door de voornamen te gebruiken van beide kinderen (Rudi en Viviane). Mijn zus runt die verder. Samen met mijn vrouw Nancy Parmentier namen we in 1990 de bestaande zaak Select over in Kuurne. Op die manier zijn we binnen de familie met 3 nieuwkuisbedrijven actief (Kuurne, Menen en Moeskroen).